Dragilor, mai jos aveti interviul acordat in comunitatea Antreprenoare.ro. Imi spun povestea unui inceput in lumea handmade si dezvoltarea mea spirituala. Orice parcurs are suisuri si coborasuri. Importante sunt determinarea, gandirea pozitiva, altruismul si rabdarea. Intrebarile interviului au surprins cu succes ideile de mai sus.

Aici gasiti interviul complet. Multumesc comunitatii Antreprenoare.ro pentru oportunitate si sustinere!

Îți amintești ce voiai sa te faci când erai mică?

Când eram mică visam să fiu designer vestimentar. Croiam toată ziua hăinuțe, cu acul, pentru păpușele mele. Erau toate dichisite. Atracția spre desen a răsărit în mine încă de copilă. Țin minte că îi realizam planșe tematice surioarei mele învățatoare. Întotdeauna am știut că am o latură ascunsă spre artă și creație, spre sensibil și frumos.

Când ai simțit pentru prima dată că prinzi aripi, că ești încurajată, că poți deveni ce vrei tu să devii?

Se spune că totul în viață e ciclic și totul se intâmplă cu un motiv. Deși nu am exersat pasiunea mea pentru desen, făcând studii în domeniu, viața și instinctele mele m-au dus într-acolo, incât am folosit veleitățile artistice în cariera mea de cadru didactic.
Apogeul visului meu de a creea l-am atins după ce am devenit mamă. Astfel, a luat ființă Gasca lui Mickey handmade.
Sprijinul familiei mele și-a spus cuvântul în ezitările mele de a-mi urma visul. Încurajările sunt benefice in orice moment.

Cum ai pornit afacerea? A fost greu? Ai avut momente de ezitare?

Când pornești intr-o asemenea călătorie incertă, ezitările își fac apariția, din loc în loc. E normal și sănatos să fie. Însă am riscat și am pariat pe perseverența și dorința mea de a performa. Dacă nu riști, nu câștigi! Iar câștigul se numără, mai mult, în satisfacția lucrului bine făcut, multumirea clienților și bucuria de a creea.

Dacă afacerea ta ar fi o poveste, cum ar fi aceasta?

Afacerea mea ar fi o poveste despre oameni, emoții, trăiri și vise. Vise care merită a fi îndeplinite pentru că fac parte din tine. Ar mai fi despre muncă, dăruire și zâmbete.

Cum te simți ca antreprenoare in Romania?

România imi oferă o piață largă de deschidere a produselor handmade cu licheni stabilizați. Există reguli ce trebuie urmate pentru a asigura buna funcționare a comunității noastre.

Care este criteriul pe care îți alegi furnizorii? Sprijini în vreun fel producătorii locali?

Materia primă, lichenii stabilizați, contează cel mai mult pentru bine. Și ca aceștia sa fie calitativi, mă indrept spre furnizori care oferă claritate, promptitudine și transparență serviciilor sale.
Ori de câte ori am ocazia, aleg să sprijin producătorii locali prin achiziționarea produselor autohtone.

Crezi că poti presăra puțină „magie” în cafea ca să poți merge mai departe în fiecare zi pe drumul antreprenoriatului? Ce înseamnă aceasta „magie” pentru tine?

În primul rând, când deschid ochii prima dată dimineața, zâmbesc. Zâmbesc pentru că fiecare zi e o șansă de a lua-o de la capăt și de a face lucrurile mai bine decât ieri. Mă încarc cu energie și iubire de la familia mea, cu inspirație de la natură și pornesc să urc o altă treaptă spre visul meu, afacerea mea.

Ce sfat poți să le dai femeilor care doresc să-și deschidă propria afacere?

În primul rând, curajul și pasiunea să nu vă lipsească. De asemenea, stabiliti-vă obiective clare și de scurtă durată. Apoi documentati-vă deapre ramura în care doriti să activați. Pregătiți-vă pentru necunoscut, însă cu optimism și zâmbetul pe buze, mereu.

Care sunt proiectele tale de viitor?

Fiind la început de drum în acest bussines, imi doresc să-mi extind serviciile spre proiecte de design interior de amploare. Cu pași mici voi ajunge și acolo, cu siguranță.
Îmi doresc ca lumea să-mi aprecieze munca în continuare pentru că satisfacția și stima de sine sunt vectori importanți în stabilirea performanței.

Dacă ai putea sa te caracterizezi în trei cuvinte, care ar fi acelea?

Altruistă, perseverentă și punctuală.

Ai devenit ceea ce îți doreai să devii când ai fost mică?

Totul începe să prindă contur, acum, la maturitate. Creez vise, bucurie și lucrări unice. E mai mult decât mi-am dorit in copilărie. Bineînțeles, viața e un profesor bun și îți oferă cele mai minunate lecții despre tine și potențialul tău. Trebuie doar să cedez instinctelor.

Sharing is caring!