Cea mai frumoasa exprimare a gandurilor omului este arta. Aceasta ne comunica despre vietile noastre si ne determina sa ne regasim in ea. Arta are un rol important in crearea sensibilitatii umane. Arta educa si modeleaza caracterul omului, il purifica, innobileaza sufletul, acesta devenind echilibrat, increzator in fortele proprii.

In atelierul Gasca lui Mickey, procesul creativ are un parcurs armonios, emotionant si mereu entuziast. Astfel, magia porneste de la o idee, un gand, o emotie care rasare in coltul sufletului ca o vapaie si devine o flacara dansanta.

Gandul creativ izvoraste din licalirea sufletului. Strabate tot trupul, se transforma in pasiune si se revarsa, incet, pe buricele degetelor, apoi, cuminte, pensula ii spune povestea intr-un minunat tablou.

Firescul apare si isi canta, voios, refrenul, tadru, pe portativul creatiei. Totul prinde contur. Culorile se aseaza, vesele si nerabdatoare, pe albul hartiei si, parca, fiecare isi cunoaste locul. Cand inspiratia dirijeaza mandra orchestra de culori ce coboara lin pe luciul condeiului si isi termina oda bucuriei, concertul se aproprie de final, asteptandu-si ovatiile lumii.

Creatia a atins sublimul. Devine materie palpabila! O poti privi! Iti vorbeste despre sentimente, trairi, momente. Iti sopteste despre o amintire. E gandul tau facut arta! Acum ragazul cuprinde fiinta si admira, tihnit, emotia, tabloul.

Forfota din atelier se domoleste, cuminte asteptand, curioasa, alte clipe datatoare de fericire. Este asa cum s-a dorit. Imaginatia si-a atins scopul. Implinirea creatoare dainuie in mainile mele, in inima ta. Inca o mica atingere a diafanelor comori ale naturii si vraja te invaluie. Emotia pura naste cel mai gingas cadou: iubirea, recunostinta, multumirea, cunoasterea spirituala.

Sharing is caring!